zaterdag 4 juni 2011

Geitenkaassalade met tijm en honing




Deze salade hebben we voor het eerst in Frankrijk gegeten en we waren direct verkocht. Eenmaal thuis gekomen hebben we het snel nagemaakt en er nogmaals van gesmuld. Inmiddels is deze salade een klassieker geworden als we visite over de vloer krijgen. Ze zijn altijd geïmponeerd en willen graag het recept. De meeste ingrediënten vind ik gewoon bij de supermarkt. Verse tijm heb ik in de tuin, anders vind je die bij een tuincentrum of gebruik gedroogde.

Ingrediënten voor 3 á 4 personen

- geitenkaasrondjes (de buche chevre frais) van President- pakje ontbijtspek of bacon (10 ronde plakjes)
- 2 zakjes slamelange of gemengde sla (met spinazie, rucola etc.)
- honing
- takjes tijm
- pijnboompitten
- peper en zout
- evt. tomaat voor door de salade en wat dressing naar keuze (bijv. balsamicodressing)

Bereidingswijze


Vouw een plakje bacon om een plakje geitenkaas. Je klapt de bacon dicht en de uitsteeksels klap je naar de onderkant dicht. Als ze niet goed sluiten kun je er altijd een cocktailprikker doorheen steken. Bak alle rondjes aan de onderkant dicht in een koekepan zonder boter. Laat ze eerst goed dichtschroeien zodat alles vast zit en op het laatste draai je ze pas om (dus niet de hele tijd omdraaien anders vallen ze uit elkaar). Je kunt ze ook in een voorverwarmde oven zetten dan worden ze ook mooi bruin. Meng de salade met wat dressing en de tomaten of eventuele andere extra's. Verdeel de salade over de borden. Als de rondjes gebakken zijn leg dan op ieder rondje een theelepel honing en wat tijmblaadjes. Leg dan op ieder bord 3 rondjes en peper de rondjes met de molen. Bestrooi de salade met pijnboompitjes en snel serveren zodat alles nog warm is. Lekker met wat stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten